Wat zal je leren?
Je krijgt een brede basisvorming met daarnaast richtingspecifieke vakken. Binnen het richtingspecifiek gedeelte komen de verschillende aspecten van macro- en micro-economie aan bod. Daarnaast is er veel aandacht voor de werking en doelstellingen van een onderneming. Boekhouden en financieel beheer zijn een belangrijk onderdeel van deze richting, je leert over fiscaliteit, accounting, analyses van jaarrekeningen, kostprijsberekeningen enz. Ook human resources ofwel personeelszaken behoort tot de lesinhouden. Je zal je op dit vlak verdiepen in tewerkstelling, sociaal-juridisch advies, loonberekeningen en personeelsadministratie.
Match je met deze opleiding?
Je hebt aanleg voor talen, voldoende wiskundig inzicht.
Je schrikt er niet voor terug een groot pakket bedrijfseconomie te verwerken.
Je hebt interesse voor de vele aspecten van ondernemen en bedrijfsvoering: verkoop, boekhouding, wetgeving, verzekeringen, informaticatoepassingen, personeelsbeheer, logistiek...
Je wil de theoretische vorming graag combineren met een ruim aanbod praktische toepassingen in realistische situaties.
Bij het uitvoeren van opdrachten gebruik je doelgericht functionaliteiten van digitale toepassingen.
Je bent in staat om op een efficiënte, kwaliteitsvolle en klantgerichte manier te communiceren, adviseren en begeleiden.
Lessentabel
Bedrijfsorganisatie
Bedrijfsorganisatie
Inschrijven
Ben je ervan overtuigd dat deze boeiende studierichting iets is voor jou, aarzel dan niet om je in te schrijven.
Ontdek het volledige studieaanbod van College ten Doorn
College ten Doorn is een warme school met veel opleidingsmogelijkheden. De grote en groene campus van College ten Doorn geeft onderdak aan vier verschillende scholen: Talentum (voorheen middenschool, 1ste en 2e jaar), Collegium (voorheen aso-school, 3e tot 6e jaar), Practicum (voorheen bso-school, 3e tot 7e jaar) en Spectrum (voorheen tso-school, 3e tot 6e jaar). Het zijn 4 aparte eenheden op één campusterrein.